Vogelvereniging Kunst in Vliegwerk

Artikel:  Boeiende lezing over Avifauna


Het was leuk te zien hoe ze op eilandjes als koloniebroeders eieren leggen en jongen krijgen. Wordt een jong alleen gelaten dan gaat die in de couveuse en is er veel werk te verzetten om die toch groot te brengen. Ook de samenstelling van de voeding het eetpatroon etc. kwamen aan bod. Bijzondere beelden ook van de kleurrijke, glanzende spreeuwensoorten maar ook , de verschillende soorten Tok’s, als o.a. de roodsnaveltok en de neushoornvogels, de Tourako’s en een bonte scharkering aan zwanensoorten kwam in beeld. Kraanvogels, fazantachtige en duiven kon men bewonderen. Met verve vertelde Van der Luit over de broedresultaten en iedereen zat geboeid te kijken en luisteren.

Toen de heer Van der Luit bedankt werd voor zijn mooie lezing gingen de handen spontaan op elkaar, als blijk van waardering.

Aantal inzendingen ziet er goed uit

Voorzitter Heino Schut is tevreden met de inschrijfformulieren die nu al binnen zijn. Diverse leden sturen nog vogels in. Niet iedereen was maandagavond aanwezig. Schut: “We gaan richting de 300 vogels. Dat is echt mooi en dus zijn wij als bestuur blij en tevreden”.


Dit artikel komt van Vogelvereniging Kunst in Vliegwerk


De URL voor dit verhaal is:
http://www.kunstinvliegwerk.nl/?name=Inhoud&file=artikel&sid=63