Vogelvereniging Kunst in Vliegwerk

Artikel:  Wethouder Wijs maakt kampioenen bekend


Hierna ging wethouder Wijs over tot het bekendmaken van de kampioen en die kwamen één voor één hun kampioensrozet afhalen en namen de felicitaties in ontvangst.

Jeugdkampioen was Laurens Bremmer uit Veenendaal met een grasparkiet. Laurens vertelde dat hij pas 1 jaar lid was. Ook zijn opa had vogels en nadat hij een koppeltje in een kooi had gehad werden er andere vogels aangeschaft. Inmiddels had hij 12 vogels, allemaal grasparkieten. Helemaal verrast was Laurens niet want hij wist wel dat er weinig grasparkieten ingezonden waren.

Algemeen kampioen was Wilco ten Broek met een Europees Baardmannetje met 95 punten, hij werd ook Derbykampioen. Het bondskruis ging naar Wim Pol en het klassement van de 5 beste vogels was voor Co ten Broek.

Kampioen: Kleurkanaries Wim Pol; Vorm kanaries Wim Doornenbal; Japan Hoso en Glosters Bram Slotboom; Zebravinken Jan Wagensveld; Lonchura’s Heino Schut; Tropen Wilco ten Broek; Agaporniden Marinus Wijnberger; Neophema’s Co ten Broek; Grote parkieten Eddy Jansen; Kwartels Jan Wagensveld; Duiven Co ten Broek; Tropen en Duiven OK Jan de Ruiter; Kromsnavels OK Jaap ten Broek.


Dit artikel komt van Vogelvereniging Kunst in Vliegwerk


De URL voor dit verhaal is:
http://www.kunstinvliegwerk.nl/?name=Inhoud&file=artikel&sid=69