Nieuws melding

Wethouder Wijs maakt kampioenen bekend  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Voor veel vogelkwekers altijd een spannend moment, het moment waarop de burgemeester of de wethouder de kampioenen van de vogeltentoonstelling bekend maakt. Donderdagavond was het weer zover. Voorzitter Heino Schut van “Kunst in Vliegwerk ” heette wethouder Wijs en alle aanwezigen welkom, bedankte de inzenders, de adverteerders en hen die zich ingezet hadden bij de opbouw van de show. “Ja, de keurmeesters zijn lang bezig geweest. De laatste ging om 17.00 uur pas weg”, aldus Schut.

Wethouder Arnout Wijs was voor het eerst op een vogeltentoonstelling. Voor hem was het verrassend, zoveel soorten vogels. “Alles is nieuw voor mij en zulke mooie vogels” . De diamantduifjes waren bij Wijs favoriet, zo bleek later. Hij prees ook de aankleding van de show en vond het mooi dat de vereniging ook jeugdleden had.Hierna ging wethouder Wijs over tot het bekendmaken van de kampioen en die kwamen één voor één hun kampioensrozet afhalen en namen de felicitaties in ontvangst.

Jeugdkampioen was Laurens Bremmer uit Veenendaal met een grasparkiet. Laurens vertelde dat hij pas 1 jaar lid was. Ook zijn opa had vogels en nadat hij een koppeltje in een kooi had gehad werden er andere vogels aangeschaft. Inmiddels had hij 12 vogels, allemaal grasparkieten. Helemaal verrast was Laurens niet want hij wist wel dat er weinig grasparkieten ingezonden waren.

Algemeen kampioen was Wilco ten Broek met een Europees Baardmannetje met 95 punten, hij werd ook Derbykampioen. Het bondskruis ging naar Wim Pol en het klassement van de 5 beste vogels was voor Co ten Broek.

Kampioen: Kleurkanaries Wim Pol; Vorm kanaries Wim Doornenbal; Japan Hoso en Glosters Bram Slotboom; Zebravinken Jan Wagensveld; Lonchura’s Heino Schut; Tropen Wilco ten Broek; Agaporniden Marinus Wijnberger; Neophema’s Co ten Broek; Grote parkieten Eddy Jansen; Kwartels Jan Wagensveld; Duiven Co ten Broek; Tropen en Duiven OK Jan de Ruiter; Kromsnavels OK Jaap ten Broek.