Laatste Nieuws

Leden schreven vogels in en genoten van lezing over Avifauna  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

De maand oktober is bij de Vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” in Renswoude vrijwel altijd de maand waarin er een lezing op het programma staat. En dus kwamen maandagavond diverse leden naar gebouw “Rehoboth”. Na het kopje koffie was het voorzitter Heino Schut die men een tevreden blik de zaal in keek. De belangstelling voor de lezing was groot, op zich niet zo vreemd want de heer Van der Luit van Avifauna was al eerder te gast geweest bij de vogelvereniging. Zijn interessante lezing en fraaie beelden hadden toen de aanwezigen duidelijk weten te boeien en dat was ook dit keer weer het geval.

Maar voordat het woord aan de heer Van der Luit was kon de leden eerst hun inschrijfformulieren voor de in november te houden vogeltentoonstelling inleveren. Altijd weer een spannend moment voor het bestuur want ja, hoeveel vogels zullen er dit jaar ingezonden worden. Alhoewel nog niet alle inschrijfformulieren van de leden zijn ontvangen zat men toch nu al op zo’n 200 vogels en het ziet er dus naar uit dat dit aantal nog naar boven zal worden bijgesteld.

De heer S. van der Luit van Avifauna was blij opnieuw in Renswoude aanwezig te mogen zijn om een lezing over Avifauna en de daar levende vogels te kunnen houden. Op het grote scherm stond een neushoornvogel en het thema voor deze lezing was “Van de hak op de tak”. Van der Luit nam de vogelliefhebbers weer mee naar zijn Avifauna, waar, zo bleek ook duidelijk tijdens de lezing zijn hart ligt. Bij de vogels, hun verzorging, hun problemen etc.

Vorige keer had hij al duidelijk gemaakt dat ook Avifauna met z’n tijd meegaat en dat is aan onderkomens van vogels en hier en daar kleine aapjes, ook te zien.


Interessante jonge vogelkeuring.  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Ook bij de vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” is het nieuwe seizoen weer van start gegaan.

Eén van de eerste activiteiten die georganiseerd worden is de jonge vogelkeuring, ieder jaar voor een bepaalde categorie vogels. Tijdens die keuring komt een keumeester de dit jaar gekweekte jonge vogels beoordelen en zo kan een vogelliefhebber zelf ervaren wat zijn idee is van de betreffende jonge vogel. En ja, ga je die dan wel inzenden naar de tentoonstelling of doe je dat, afgaande op hetgeen je hebt gehoord, dan toch maar niet.

Voorzitter Heino Schut heette keurmeester Jan Seeters uit Ede welkom en was blij dat de leden toch weer de nodige parkieten meegebracht hadden om op deze avond te laten beoordelen.

Seeters zag tussen de parkieten ook diverse grasparkieten zitten. “Dat is nou net mijn grote hobby. Daar ben ik al wel zo’n ruim 25 jaar actief in”. Hij vertelde toen hij met pensioen was gegaan toch iets om handen te willen hebben en zo was hij uiteindelijk keurmeester geworden. Seeters: “Je komt dan nog eens ergens”.


Uitslag trekking grote verloting 09-11-2018  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Uitslag trekking grote verloting gehouden op
09 november 2018 van vogelvereniging
Kunst in Vliegwerk” te Renswoude.

Prijs

Omschrijving

Lotnummer

Hoofdprijs

Ballonvaart 1 pers.

2357

1e

Waardebon van slager

3662

2e

Compressor

2468

3e

Boodschappenmand

1565

4e

Electr. Party pan

2437

5e

Bladblazer

1006

6e

Vogelvoederhuisje

3066

7e

Friteuse

2983

8e

Broodrooster

1908

9e

Waterkoker

2497

10e

Staafmixer

2871

11e

Bordspel Party & Co

3335

12e

Jenga Stapelblokkenspel

2288

13e

Stoomstrijker

2176

14e

Bezem

1155

15e

Bats

2962

16e

Blender

1896

17e

Snoeischaar

3954

18e

Voerbon Kleindierhandel Rozemeijer

1197

19e

Deodorantset Dove

1663

20e

Deodorantset Axe

3408


Wethouder Wijs maakt kampioenen bekend  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Voor veel vogelkwekers altijd een spannend moment, het moment waarop de burgemeester of de wethouder de kampioenen van de vogeltentoonstelling bekend maakt. Donderdagavond was het weer zover. Voorzitter Heino Schut van “Kunst in Vliegwerk ” heette wethouder Wijs en alle aanwezigen welkom, bedankte de inzenders, de adverteerders en hen die zich ingezet hadden bij de opbouw van de show. “Ja, de keurmeesters zijn lang bezig geweest. De laatste ging om 17.00 uur pas weg”, aldus Schut.

Wethouder Arnout Wijs was voor het eerst op een vogeltentoonstelling. Voor hem was het verrassend, zoveel soorten vogels. “Alles is nieuw voor mij en zulke mooie vogels” . De diamantduifjes waren bij Wijs favoriet, zo bleek later. Hij prees ook de aankleding van de show en vond het mooi dat de vereniging ook jeugdleden had.


Vogelshow 2018  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

>> Vorige 5