Laatste Nieuws

Veel vogels op de jeugddistrictsdag  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Het was de Renswouwse vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” die zaterdag de jeugddistrictsdag van het district Utrecht organiseerde. Waren er in voorgaande jaren echt te weinig deelnemers en dus ook heel weinig vogels, in Renswoude viel dat dit keer gelukkig heel erg mee. De veertien deelnemers van diverse vogelverenigingen hadden gezorgd voor 77 vogels, een bijzonder groot aantal en dus konden de keurmeesters hun hart ophalen. Het is namelijk de bedoeling dat ook de jeugd nauw betrokken wordt bij de keuring.
En dus zaten die soms ook lang te studeren op bepaalde vogels en mochten punten geven.
De keurmeesters waren de heren Jan Seeters, Hans de Boer en Piet Wassenaar.


Tafelkeuring 2017  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Op 4 september 2017 hielden we speciaal voor onze leden een tafelkeuring of babyshow zoals dat ook wel genoemd wordt.
Ieder jaar vragen we een andere groep vogels om mee te nemen naar de tafelkeuring. Dit jaar vroegen we alleen kanaries. Het gaat dan om vogels die in dit jaar gekweekt zijn.


Jeugddistrictdag van provincie Utrecht  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Beste jeugdleden van een vogelvereniging in het district Utrecht, Zaterdag 7 oktober 2017 organiseert de Renswouwse vogelvereniging de jeugddistrictdag van de provincie Utrecht.

Klik hier om de uitnodiging te lezen.


Jan Pater boeide leden met z’n fraaie dia’s   Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Tijdens de ledenvergadering van de vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” was het natuurfotograaf en amateurveldbioloog Jan Pater uit Veenendaal die de leden van de vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” boeide met zijn fraaie dia’s van vogels in het buitengebied. Pater nam de vogelaars uit Renswoude mee onder het moto “Met de vogelaar op stap”. Hij nam hen mee naar het eiland Ameland met z’n mooie strand, de duinen en het water en naar het mooie gebied van de Oostvaardersplassen en niet te vergeten Zeeland met o.a. het gebied rond de Zeelandbrug en de Stompetoren.
De eerste dia’s die werden getoond waren genomen vanaf de Bornrif vuurtoren op Ameland en dus een wijds uitzicht, over het hele eiland heen. Op dat eiland tal van wandel- en fietspaden en dus fraaie duinpannen, maar ook lepelaars en tal van soorten meeuwen. Op de dia’s waren de verschillende stadia qua leeftijd duidelijk te zien. Na 5 jaar was de meeuw volwassen, merkte Pater op. Ook de broedkolonies kwamen in beeld en even later nam Jan Pater de aanwezigen mee naar Terschelling waar ineens in het zand, tussen het helmgras een fraaie paddenstoel was te ontdekken.


Belangstelling voor bingoavond viel niet tegen  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

In het voorjaar en ook tijdens de feestavond in december organiseert men bij de vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” altijd een bingoavond. En vrijdagavond 24 maart was het weer zover en rolden de bingoballen.

Na het kopje koffie of thee met een plak cake heette voorzitter Heino Schut de aanwezigen welkom. Hij was best tevreden over de belangstelling voor de bingoavond en hoopte dat het weer een leuke avond zou worden. “We gaan weer vijf rondjes bingo spelen en daarnaast is er in de pauze nog een kinderbingo, ook met leuke prijzen. Tenslotte is er nog een verloting”, zo vertelde Heino Schut.

Even later werden de bingoplakjes uitgedeeld en namen Heino Schut en Co ten Broek plaats achter het bingoapparaat en kon men de ballen laten rollen.

Bij iedere ronde was er als hoofdprijs een vleesschotel en daarnaast een rollade en een slagroomboomstam als 3e prijs.

In de pauze was het weer tijd voor een drankje en een hapje en natuurlijk voor de jeugd, de kinderbingo met ook weer leuke prijsjes. Alle kinderen die aanwezig waren vielen in de prijzen en dus gingen die niet met lege handen naar huis.

Bij de bingo voor de volwassenen waren er diverse aanwezigen die helaas zonder prijs naar huis gingen, maar er waren er ook die super gelukkig waren en dus met meerdere prijzen huiswaarts gingen. Ook twee dames, die voor het eerst aan de bingo bij de vogelvereniging deelnamen vielen in de prijzen en gingen met een vleesschotel naar huis.

Aan het slot van de avond bedankte Heino Schut iedereen voor z&rsquon aanwezigheid en wenste naast een goed weekend ook een goede broedseizoen.

De eerstvolgende activiteit voor de leden van de vogelvereniging is op 10 april, dan komt de heer Zwart uit Tegelen spreken over vogelvoeding.


<< Volgende 5>> Vorige 5