Laatste Nieuws

Leerzame avond voor vogelliefhebbers  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

De eerste avond in het nieuwe seizoen voor de leden van de Vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk” was de tafelkeuring, ook wel babyshow genoemd. Waarom, omdat op deze avond door de vogelliefhebbers jonge vogels, die men dit jaar gekweekt heeft worden meegenomen. Tijdens die babyshow is er een keurmeester die de vogel uitvoerig bekijkt, op- en of aanmerkingen maakt en daar waar nodig aanwijzingen geeft.

Voordat voorzitter Heino Schut de aanwezigen welkom heette en blij was met toch veel ingebrachte jonge vogels, had keurmeester de heer M. Visser uit Ochten met z’n kennersoog al snel wat voorwerk gedaan in de verschillende kooien.

Toen voorzitter Schut de keurmeester eenmaal het woord gegeven had merkte hij meteen op: “Ik hoop dat u er wat van leert. Stel ook gerust je vragen”.

Visser wees op de aanwezigheid van enkele jonge kwartels en was blij verrast. “Die zie je niet zo veel meer op shows”. Direct ook kwam de problematiek van het inenten aan de orde en ontspon zich een discussie met enkele aanwezigen vogelliefhebbers. Visser was tevreden over het formaat van de kwartelhennetjes. Ook het voeden van deze dieren werd besproken, alsmede de tekening etc.


Boeiende lezing over Avifauna  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

De oktobermaand is bij de Vogelvereniging “Kunst in Vliegwerk”altijd de maand waarin een lezing op het programma staat. Maandagavond kon voorzitter Heino Schut tevreden zijn, de belangstelling voor de lezing was groot. Het was de heer S. van der Luit van Avifauna die een boeiende en interessante lezing gaf waarin vogels centraal stonden. Maar ook kijkt het bestuur op die avond gespannen uit naar de inschrijfformulieren die de leden indienen in verband met de komende vogeltentoonstelling begin november.

Van der Luit nam de vogelliefhebbers eerst mee naar Avifauna in vroeger jaren en dus passeerden er diverse accommodaties waarin vroeger vogels gehuisvest waren. En ja, er waren niet alleen maar vogels, zelfs kleine aapjes. Had men vroeger bijvoorbeeld 28 volières voor vogels, nu waren het twee grote volières met diverse vogelsoorten daarin. En bij Avifauna wordt nog steeds gemoderniseerd, zo wordt er gewerkt, zo bleek wel uit de lezing, aan een nieuwe volière voor Australische prachtvinken. Beelden van Edelpapagaaien, Rosé kaketoes maar ook van Pelikanen passeerden op het scherm. Van der Luit vertelde dat ze in die snavelzak wel zo’n 8 liter water kunnen opslaan en ook door hen gevangen vissen hebben nauwelijks kans om nog te ontsnappen.


Uitnodiging lezing 8 okt. 2018  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Uitslag trekking grote verloting 03-11-2017  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

Uitslag trekking grote verloting gehouden op
03 november 2017 van vogelvereniging
Kunst in Vliegwerk” te Renswoude.

Prijs

Omschrijving

Lotnummer

Hoofdprijs

Ballonvaart 1 pers.

2955

1e

Boodschappenmand

3689

2e

Accuboormachine

1992

3e

Waardebon van slager

3695

4e

Stoomstrijkijzer

1015

5e

Electr. Hapjespan

2299

6e

Bladblazer

1820

7e

Electr. Gourmetset

1085

8e

Vogelhuisje

2604

9e

Waterkoker

2761

10e

Spel (Triominos)

2353

11e

Bats/Schop

1479

12e

Electr. Contactgril

3585

13e

Geschenkset Nivea Men

3098

14e

Geschenkset Nivea Smooth

2953


Vogelshow 2017  Printervriendelijke pagina  Stuur dit verhaal naar een kennis

<< Volgende 5>> Vorige 5